*** Thai food, cool drinks & molam music ***

Head chef: Tomasz Muza
Tomek w 2018 przeprowadził się do Krakowa z Londynu, gdzie mieszkał przez ponad 19 lat i gdzie zatrudniony był na stanowisku head chef’a w Smoking Goat Soho, sous chefa w Smoking Goat Shoreditch oraz sous chefa w Kiln Soho, które w 2018 roku zostało wybrane najlepszą restauracją w Wielkiej Brytanii według National Restaurant Awards.
To właśnie te restauracje (jak i krakowski MOLAM) należą do fali „Nu-Thai”- grupy stosunkowo nowych, tajskich restauracji, które odeszły od konceptu serwowania zeuropeizowanej wersji „Thai food” na rzecz oryginalnych receptur, do których jednocześnie wykorzystywane są najlepszej jakości lokalne produkty.
Pierwszy wyjazd do Tajlandii w 2007 roku, tak bardzo zainspirował Tomka kulinarnie, ze rok później, postanowił kompletnie zmienić swoja zawodową karierę i wystartować od zera w branży gastronomicznej na najniższej pozycji w kuchni czyli jako kitchen porter. Rozpoczął także studia w londyńskim Westminster Kingsway College na kierunku Hospitality & Culinary Arts.
Tomek dwukrotnie odbył staż w gwiazdkowej restauracji Bo.lan w Bankoku oraz w jej siostrzanym, „wyluzowanym” ERR, a także u wizjonerskiego Chefa Num z Samuay & Sons w Udon Thani.
Podpierając się zdobytym doświadczeniem, setkami przeczytanych książek i publikacji, tysiącami godzin spędzonych na kuchni oraz niezliczonymi podróżami, postanowił, ze sam stworzy miejsce, które otworzy gościom oczy na to, co tak naprawdę ma do zaoferowania kraj potocznie nazywany Land of Smiles czyli Krainą Uśmiechu!







